Viedokļu veidotāju seminārs „Piena produkti – spēkpilna dzīve” Skrundā

Biedrība „Siera klubs” veiksmīgi turpina īstenot programmu „Mārketinga komunikāciju programma sieram un citiem piena produktiem”. Programma tiek finansēta ar Eiropas Savienības, Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas un biedrības „Siera klubs” atbalstu.
Šis seminārs bija ieplānots jauniešiem Kurzemē. Lēsām, ka jauniešiem vismaz 5 stundas klausīties lekcijas būs mazliet apgrūtinoši, tāpēc seminārā vajadzīgas ne tikai lekcijas, bet vēl kas interesants, gudrs, un prātā paliekošs, un gribējās ne tikai Kurzemes, bet visas Latvijas jauniem cilvēkiem kārtējo reizi pateikt, cik daudz garšīgu sieru un piena produktu ir Eiropas Savienības dalībvalstīs, ka šie produkti ir veselīgi un mums nepieciešami uzturā, un ka šos produktus iespējams kombinēt kopā ar citiem un gatavot visdažādākos ēdienus.
Tas, ka tika aptverta visa Latvija – izdevās! Uz semināru ieradās jaunieši, arī skolotājas un citi interesenti ne tikai no Kurzemes – Skrundas, Ventspils, Saldus, Cīravas, Liepājas, bet arī no Vidzemes – Rīgas, Jūrmalas, Smiltenes, Valmieras, Vecbebriem, no Zemgales – Jelgavas, Zaļeniekiem, Dobeles, Saulaines, un no Latgales – Rēzeknes, Preiļiem, Zilupes un Jaunaglonas.
Un, lai seminārs būtu gan gudrs, gan spraigs un atraktīvs, Programmas īstenotāji piedāvāja daudzpusīgu programmu:
lekcijas,  konkursu „Labākais Latvijas jaunais pavārs”, siera un citu piena produktu degustāciju, dažādus šovus, saistītus ar piena produktiem, kas nodrošina spēkpilnu dzīvi.

Seminārā piedalījās:

Cīravas arodvidusskola,
Dobeles Amatniecības vidusskola,
Jelgavas Amatniecības vidusskola,
Liepājas Tūrisma un tekstila skola,
Restorānu servisa skola,
VSIA „Rīgas pārtikas ražotāju vidusskola”,
Rīgas Tūrisma un tirdzniecības skola „Mācību centrs”,
Mācību centrs „Riman”,
Saldus profesionālā vidusskola,
Skrundas arodvidusskola,
Zaļenieku arodvidusskola,
Jaunaglonas arodvidusskola,
Preiļu arodvidusskola,
Rēzeknes profesionālā vidusskola,
Saulaines profesionālā vidusskola (Bauska),
Smiltenes tehnikums,
Valmieras pārtikas ražotāju vidusskola,
Vecbebru profesionālā vidusskola,
Zilupes arodvidusskola,
Bulduru dārzkopības vidusskola, VSIA,
Ventspils profesionālā vidusskola.
Šo skolu komandas – topošie pavāri gatavoja ēdienus no biezpiena un siera, šos produktus savienojot ar gaļu, lasi u.c. No sieriem tika izmantoti „Monterigo”, Tējas siers, Holandes siers, „Taizelis”, Trikātas BLUE un citi.
Žūrijā strādāja AS „Rīgas piena kombināts” Siera ražotnes vadītājs Andris Rava, pavāri Māris Astičs, Astrīda Čeppe, Aivars Varņeckis, Raimonds Zommers. Žūrijas darbu vadīja Livija Brūvere.
Sacensības bija spraigas.

Sveicam uzvarētājus!
1.vieta:Matīss Kalniņš, Rīgas tūrisma un tirdzniecības skola,  
skolotāja Silvija Pumpura
2.vieta: Edgars Jaunzems, Rīgas restorānu servisa skola,
skolotāja Anna Brice
3.vieta: Roberts Krasiļņikovs, Mācību centrs RIMAN,
skolotāja Oksana Latune
4.vieta: Vjačeslavs Kirilovs, Preiļu arodvidusskola,
skolotāja Ināra Liepiņa
5.vieta: Solvita Čače, Saldus profesionālā vidusskola,
skolotāja Tatjana Kapača
6.vieta: Andželika Ilutska, Ventspils profesionālā vidusskola,
skolotāja Teiksma Alksne

Seminārā lekcijas par sieru un citiem piena produktiem nolasīja diētas ārsts Andis Brēmanis, „Siera kluba” vadītāja Vanda Davidanova un restorāna „DESIDERATA” šefpavārs Māris Astičs.
Pavāri A.Čeppe, A.Varņeckis un M.Astičs bija sagatavojuši garšīgu šovu: dārzeņu zupas katls tika saliets trīs mazākos katlos un no viena zupa pārvērtās trīs siera zupās. Tika izmantots kausētais siers „Rasa”, Čedaras un Holandes siers.
Bagātīgs bija degustāciju galds: vairāk nekā 15 sieru šķirnes, dažādi biezpieni, 10 jogurta veidi, kā arī kefīrs un citi piena produkti.
Semināra noslēgumā tika izcepta 10 kg smaga siera, biezpiena un jogurta kūka, kuru semināristi gardu muti notiesāja.

 

siers