Taustiņš F5, lai atsvaidzinātu informāciju |
ZIŅU ARHĪVS (2017., 2018. gads) |
Kopā sanākšana sarunas par 2019 gadu. |
Semināru cikls Veselība, labs izskats, harmonija ar uzturu turpināsies arī 2019. gadā. |
Divus mēnešus Siera klubs sapņoja semināru programmu. Izskatās, ka beidzot varētu būt pieņemama. Iekļautas tēmas, kuras iepriekšējo15 gadu semināros nav bijušas. Lēni, bet tās atnāca, arī lektori, un tagad viss jāvērtē Jums! |
|
|
![]() |
Pirmo reizi Latvijā satiekas četru reģionu kulinārais mantojums |
31.oktobrī Rīgā notika profesionālās izglītības audzēkņu forums "Mūsdienīga profesionāla izglītība Latvijā". Forumu atklāja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Sekoja paneļdiskusijas. Audzēkņi demonstrēja mācību iestāžu sasniegumus. Siera kluba stāsts - par 4 tehnikumiem, kas ir mūsu biedri un Eiropas Reģionālā kulinārā mantojuma tīkla biedri. Viņu uzdevums bija uzklāt un nodekorēt 4 galdus ar attiecīgā reģiona kulinārā mantojuma ēdieniem. Izdevās garšīgi un skaisti. Neparasti. Bija 24 ēdieni.
|
![]() |
|
Latgale Viļaka, Rekovas dzirnavas |
25.oktobrī biedrības Siera klubs pieci biedri: valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova, ZS "Ēmužas" īpašnieks un šefpavārs Aivars Varņeckis, SIA"IL Serviss" šefpavāre Astrīda Čeppe, restorāna "Kurshi" šefpavārs Ēriks Aleksejevs un VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma nodaļas vadītāja Livija Brūvere piedalījās seminārā Viļakā Rekovas dzirnavās. Tēma: Viļakas novada zemnieku saimniecības "Kotiņi", vienas no lielākajām sēklaudzētājām Latvijā, ražotā produkcija un tās pārvēršana ēdienos. Miežu grūbas, miežu putraimi, pērļu grūbas, lobītas pupas, lobīti zirņi, pupu un zirņu milti, nerafinēta rapšu eļļa... Šos un vēl citus veselīgus produktus ražo paši Kotiņi. Pupas vien audzē 400 ha, un tās ir veselīgs proteīna avots. Izbraucām rīta agrumā, jo ceļš tāls.
|
![]() |
|
Darba pusdienas |
Auces bērniem - GOTIŅA |
Semināru cikls MEISTARA DIENA 2018 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Siera tortu cepējas Briselē |
Vērienīgais, skaistais Latvijas simtgades pasākums "Lauki ienāk pilsētā" |
![]() |
Zemgales reģiona konkurss |
Jelgavā |
![]() |
![]() |
|||
1. vietu ieguva Iveta Trautmane (Jelgava), torte Ar saknēm Latvijā |
2.vietu ieguvaGuna Martina (Jelgava), torte Laimīgs rīts mājās Latvijā |
3. vietu ieguva Aļona Bane (Auce), torte Latvija caur gadsimtiem |
Ilva Liepniece (Auce), Godu saimnieču gardumu paplāte - skatītāju simpātija |
Inga Eglīte (Auce), uzkodas Simtgades svētku galds - skatītāju simpātija |
25. augustā Jelgavā notika Piena, maizes un medus svētki. To ietvaros biedrības Siera klubs un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome organizētais konkurss Siera garduma vēstījums nākamai paaudzei. Konkursa ģenerālsponsore eiroparlamentāriete Iveta Grigule. Atbalstītāji: Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde Kultūra, Latvijas Maiznieks, Rīgas dzirnavnieks, Dansukker, piena pārstrādes uzņēmumi. Piedalījās 15 konkursanti no Jelgavas pilsētas un novada, no Auces, Dobeles, Bauskas u.c. Gardumi bija dažādi: saldas un sāļas tortes, sieru izlases, gaļas, pildītas ar sieru, plate, uzkodas u.c. |
Lasīt vairāk---> |
100 recepšu Latvijas simtgadei. Palsmane |
||
Latgales reģiona konkurss |
Rēzeknē |
4. augustā Rēzekne svinēja trejus svētkus: savai pilsētai, Siera dienu un notika Latgales reģionālais konkurss Siera vēstījums nākamai paaudzei. Konkursu organizēja biedrības Siera klubs, Lauksaimnieku organizāciju sadarbī9bas padome un pašvaldības aģentūra Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs. Gardo pasākumu atbalstīja AS Smiltenes piens, AS Jaunpils pienotava, SIA ELPA, AS Rīgas Dzirnavnieks, AS Latvijas Maiznieks, zīmols Dansukker. |
Lasīt vairāk---> |
![]() |
![]() |
Pirmo reizi Latvijā četru reģionu konkurss, kas veltīts Latvijas simtgadei, |
![]() |
Vidzemes reģiona konkurss |
CĒSĪS |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. vietu ieguva Mārīte Spriņģe, Sigulda, torte Pārpilnības rags |
2.vietu ieguvaInta Ekerte, Pārgaujas novads, Sāļās uzkodas ar Siera karali |
3. vietu ieguva Sigita Šulca, Līgatnes novads, torte Medutiņš |
Maija Bērziņa un Līga Stīpniece, torte Šokolādes un svaigā siera torte Latvijai 100- skatītāju simpātija |
Sarmīte Ozola, torte Trīs pakalnu torte - skatītāju simpātija |
21. jūlijā Cēsu pilsētas svētku Svinam ar draugiem ietvaros notika Vidzemes reģionālais konkurss Siera garduma vēstījums nākamai paaudzei. Konkursu rīkoja Siera klubs sadarbībā ar biedrību Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome un Cēsu pašvaldības aģentūru Cēsu Kultūras un tūrisma centrs. Pasākums notika Maija parkā, un laika apstākļi gardumus žēloja nebija tik karsti, lai kustu rozes
Konkursa galvenais uzdevums izmantot sierus bija ievērots. Topā bija Smiltenes krēmsiers un Straupes Jāņu siers, kas gardumos dominēja visbiežāk. Diemžēl konkursanti grēkoja ar ko citu: daudzi neievēroja garduma svaru, kuram vajadzēja būt 4 kg, un tad uz pirmajām vietām nebija ko cerēt.
|
100 recepšu Latvijas simtgadei. Solomina muiža |
||
100 recepšu Latvijas simtgadei. Siers un alus |
||
Izstāde "GOVJU PARĀDE" Zemkopības ministrijā |
100 recepšu Latvijas simtgadei. Jaunpils Jāņu siers |
||
Seminārs konditoriem "Jaunākās konditorejas tendences 2018. Krēmsieri un zilā pelējuma sieri tortēs, kūkās" |
SIERA KLUBS organizēja Ogres Tehnikumā interesantu semināru konditoriem "Jaunākās konditorejas tendences 2018. Krēmsieri un zilā pelējuma sieri tortēs, kūkās". Vairāk nekā trīsdesmit semināristes bija ieradušiās no visiem reģionoem, pat no Dagdas, Rēzeknes. Semināru vadīja viena no Latvijā zinošākajām konditorēm Marika Bērziņa, kura strādā SIA" LaNordija" (produktu konsultante - tehnoloģe). |
![]() |
|
Izstāde "GOVJU PARĀDE" Ogres tehnikumā |
Kurzemes reģiona konkurss |
SKRUNDĀ |
1. vietu ieguva Indra Vizule (Kandava), torte Ķiršu sapņojums |
2.vietu ieguva Silvija Mame (Liepāja), torte Biešu brūnītis |
3. vietu ieguva Ineta Zveja (Vaiņodes novads), torte Latviskais rupjmaizkukulis ar baltā sviesta un siera aizdaru |
Megijas Balceres (Skrunda) gardums Skrundas krāšņums- skatītāju simpātija |
Amandas Lagzdenbergas (Kuldīga) torte Bērnības gamma - skatītāju simpātija |
12. maijā Skrundas pilsētas svētku ietvaros notika Latvijas simtgadei veltīts Kurzemes reģiona konkurss Siera garduma vēstījums nākamai paaudzei. Konkursu rīkoja biedrības Siera klubs un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome. |
Seminārs Vecbebros |
Igaunijas un Latvijas siers un kulinārais mantojums |
Žurnālisti bauda sierus |
Radošo darbu konkurss GOVJU PARĀDE |
|
![]() |
|
Gatavo jaunie pavāri! |
18.aprīlī Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā notika republikāniskais profesionālās meistarības konkurss dažādās nominācijās. Biedrībai Siera klubs interese bija par Viesu apkalpošanas un Ēdienu gatavošanas konkursiem, jo mēs šos konkursus atbalstījām ar produktiem, kurus konkursanti izmantoja, rādot zināšanas, prasmes un iemaņas, gatavojot siera plates un ēdienus.
|
![]() |
|
"MĀCĪBU UN GARŠU BAUDA" |
"BALVA KONKURSU VISJAUNĀKAJIEM DALĪBNIEKIEM" |
Seminārs "Veselība,labs izskats, harmonija ar Latvijas produktiem" |
VISS AR UN AP SIERIEM |
Siera klubs Kandavas lauksaimniecības tehnikumā |
Jaunums sieru izdaiļošanas māksla jeb karvings |
Prezentē Jāņu sieru |
Ārā ziema, bet Siera klubs 25. janvārī Ogres tehnikumā popularizēja Jāņu sieru sešu valstu (Ziemeļvalstu un Baltijas) biškopības pētniecības simpozija dalībniekiem. Jāņu sieru izgatavoja PKS Straupe. Garšīgs un smaržīgs, un kopā ar medu tas bija lielisks. Siers un medus simpozija dalībniekiem bija patīkams pārsteigums. Arī Siera klubs bija gandarīts par doto iespēju palepoties ar Latvijas nacionālo produktu. Kluba vadītāja Vanda Davidanova izklāstīja siera vēsturi, informēja par Eiropas Savienības Garantēto tradicionālo īpatnību reģistru, kurā mūsu Jāņu siers iekļauts, kā arī pastāstīja par ražotājiem, norādot, ka 2017 gadā patērētāji saņēmuši apmēram 170 tonnas Jāņu siera.
|
![]() |
|
100 recepšu Latvijas simtgadei. Latgales kulinārais mantojums |
||
Eiropas Reģionālā Kulinārā mantojuma tīkla biedru kopā sanākšana |
18. janvāris bija sniegota, skaista diena, - jo īpaši Latgalē. Daugavpils restorānā Latgola notika biedrības Latgales kulinārā mantojuma centrs biedru gada kopā sanākšana. Viņi atbraukuši no Rēzeknes, Aglonas, Krāslavas, Gaigalavas, Andrupenes, Piedrujas, Pelēčiem, Kaunatas u.c. Uzaicinātie viesi arī saistīti ar kulināro mantojumu: Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Ogres tehnikums, Kuldīgas tehnikums un Smiltenes tehnikums Eiropas Reģionālā Kulinārā mantojuma tīkla biedri. |
|
Filmas "Mūžīgais piens" prezentācija Smiltenes tehnikumā |
16. janvārī Smiltenes tehnikumā notika Siera kluba filmas Mūžīgais piens prezentācija, kurā piedalījās apmēram 100 audzēkņi. Pasākumu atklāja tehnikuma direktors Andris Miezītis. Uz tikšanos ar jaunajiem pavāriem bija ieradies viens no filmas varoņiem, starptautisko konkursu laureāts, pavārs Haralds Saušs. Viņš vadīja diskusiju par noskatīto filmu, bet pēc tam sagatavoja dažus ēdienus, izmantojot Smiltenes piens sierus un SIA Siera ražotne krāsainos makaronus, kā arī pienu. Tieši piens iekļuva topā! Jo tas bija zilo govju piens no Blomes saimniecības, īpašniece Ilze Koļjačenko. |
![]() |
"Rīgas plānošanas reģiona skolu direktoriem - stāsts par sieriem" |
Ogres Tehnikums organizēja semināru Rīga, Latvija plānošanas reģiona (Sigulda, Garkalne, Inčukalns, Olaine, Ķekava, Ikšķile) pirmskolas izglītības iestāžu, pamatskolu un vidusskolu direktoriem. Galvenais jautājums: profesionālās izglītības atbilstība darba devēja prasībām audzēkņu darba vidē balstītas mācības sadarbībā ar nozares asociācijām un darba devējiem. Piedalījās arī SIERA KLUBS vadītāja Vanda Davidanova, lai prezentētu ilgstošo un nozīmīguo sadarbību starp biedrību, piena pārstrādes uzņēmumiem un Ogres tehnikumu. Tie bijuši semināri audzēkņiem, pedagogiem, konkursi un citi pasākumi sieru un siera ēdienu popularizēšanai. V.Davidanova pasniedza tehnikuma direktorei Ilze Brante gleznu atmiņai no konkursa Jāņu siera ceļš. Klātesošie degustēja SIA "Malevs sierus. Garšīgas un izteiksmīgas bija audzēkņu, protams, pedagogu uzraudzībā, gatavotās pusdienas: galdu klājumi, ēdieni, apkalpošana.. |
![]() |
|
![]() |
Filmas "Mūžīgais piens" prezentācija Liepājas tehnikumā |
Gada darbu sarakstu SIERA KLUBS noslēdza ar pasākumu Liepājas tehnikumā, kur notika filmas "Mūžīgais piens" prezentācija. Klātesošos uzrunāja tehnikuma direktors Agris Ruperts, Lekcijas par pienu un sieriiem nolasīja Siera kluba vadītāja Vanda Davidanova un Siera kluba valdes loceklis, SIA ELPA valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis. Ar lielu interesi un uzmanību audzēkņi noskatījās filmu, kuru skolotāja Velta Cipa atzina, kā vērtīgu materiālu mācību procesam..Jaunieši nobaudīja Jaunpils Pienotava A/S, SIA ELPA no Kazdanga un AS"Talsu piensaimnieks" sierus, biezpienu un uzkodas ar sieru. Pasākumā piedalījās žurnālisti no laikrakstiem Kurzemes Vārds, Kursas Laiks,TV un radio žurnāliste Lība Millere. |
![]() |
|
JAUNO PRODUKTU DEGUSTĀCIJA |
Novembra nogalē Zemkopības ministrijā notika "Siera kluba" organizētā jauno sieru un citu piena produktu degustācija. Ar tiem lepojas AS"Smiltenes piens", AS"Tukuma piens", AS"Limbažusiers", SIA"Trikātas piens", PKS"Straupe", AS"Talsu piensaimnieks, ZS"Vecsiljāņi" un AS"Food Union". |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
"Medus un siera brokastis" |
SIERA KLUBS piedalījās Ogres Tehnikuma organizētajās "Medus un siera brokastīs". Vērtīga ideja! Apmēram 600 jauniešu, sadalīti grupās, dienas garumā noklausījās Vandas Davidanovas četras lekcijas par sieru. Visdažādākos sierus baudīja ar visdažādāko šķirņu medu. Paldies |
|
Eiropas Viesmīlības un tūrisma skolu asociācijas 30.konference |
Beļģijā Ostendes pilsētā notika Eiropas Viesmīlības un tūrisma skolu asociācijas 30. konference, tās ietvaros profesiju konkursi. Piedalījās 22 valstis, kopā vairāk nekā 500 dalībnieki. Pateicoties PIKC Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums vadībai Siera klubam, kuru pārstāvēja Vanda Davidanova, arī bija iespēja vērot gan konkursus, gan doties interesantās ekskursijās. |
![]() |
|
Baruciens uz Briseli |
Reģionālo konkursu Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā 12 uzvarētājas atgriezušās no brīnišķīgā brauciena uz Briseli. Viņām tas Eiropas Parlamenta deputātes Ivetas Grigules dāvana. Konkursu līderes Briselē bija pirmo reizi (dažas pat ar lidmašīnu lidoja pirmo reizi), tāpēc gan viesošanās Eiropas Parlamentā, gan Eiropas Parlamenta modernā muzeja apskate, gan ekskursijas pa pilsētu, beļģu virtuves ēdienu baudīšana bija prieks un gandarījums. Iespaidu ļoti daudz! Kopā ar tiem sajūsma, bagāta informācija un pateicība. |
![]() |
|
Filmas "Mūžīgais piens" prezentācija Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā |
21. novembrī biedrība Siera klubs organizēja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā (RTRIT) dokumentālās mācību filmas Mūžīgais piens prezentāciju. Tas bija jauks pasākums! Paldies direktorei, Siera kluba valdes loceklei Silvai Ozoliņai. Prezentācijā piedalījās Latvijas 12 tehnikumu un profesionālo vidusskolu skolotāji, piena pārstrādes uzņēmumu vadītāji, filmas galvenā varone Laura un filmas finansiālais atbalstītājs biedrība LOSP (ģenerālsekretārs Guntis Vilnītis). Vanda Davidanova teica lielu paldies par atbalstu eiroparlamentārietei Ivetai Grigulei.
|
![]() |
|
|
Semināru cikls MEISTARA DIENA 2017 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pieredzes brauciens uz Lietuvu |
Biedrības Latgales Kulinārā mantojuma centrs rīkotajā pieredzes apmaiņas braucienā uz Lietuvu, lai iepazītos ar kaimiņu kulinārā mantojuma ēdieniem, uzņēmējiem, kas tos gatavo, piedalījās arī SIERA KLUBS, kas ir Eiropas Kulinārā mantojuma tīkla biedrs. Ceļojām pa Druskininkiem un kūrortpilsētas apkārtni, nogaršojām 15 šķirņu sierus un pētījām gatavošanas procesus. Visas trīs dienas bija ļoti piesātinātas ar ekskursijām un degustācijām.
|
![]() |
|
Zemgales reģiona konkurss |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. vietu ieguva Ilva Liepniece (Auce), sāļā torte Lielupes makšķernieka sapnis |
2. vietu ieguva Teresa Djomina (Dobele), saldā torte Aveņu siera pārsteigums |
3. vietu ieguva Česlava Kizakova (Bauska), saldā torte Senā lāde |
4. vieta un par skatītāju simpātiju kļuva Annas Cirītes (Jelgava) torte Pilna mana pūra lāde visādiem labumiem. |
26. augustā Jelgavā notika Piena, medus un maizes svētki. To ietvaros biedrības Siera klubs unLatvijas maiznieku biedrība, sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi Kultūra, Eiropas Parlamenta deputāti Ivetu Griguli, Latvijas piena pārstrādes un maizes ražošanas uzņēmumiem, organizētais Zemgales reģiona konkurss Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā. Piedalījās 15 konkursantes no Dobeles, Jaunpils, Auces, Bauskas, tomēr visvairāk no Jelgavas pilsētas un novada. Priecē fakts, ka uzdrīkstējās savas prasmes parādīt seši jaunieši, kuri vēl tikai mācās par pavāriem un konditoriem. |
Vasaras seminārs Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana un Vidzemes kulinārā mantojuma vērtību apgūšana |
Biedrība Siera klubs sadarbībā ar biedrību Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome organizēja semināru Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana un Vidzemes kulinārā mantojuma vērtību apgūšana. Apmeklētāju bija daudz, braukuši pat no Liepājas un Ventspils. |
![]() |
|
Latgales reģiona konkurss |
![]() |
![]() |
![]() |
|
1. vietu ieguva Ilze Gribuste (Preiļu novads), torte Dūrainīši |
2.vietu ieguva Ņina Cakule (Līvānu novads, Turku pagasts), torte Sāļā kūka |
3. vietu ieguva Tatjana Maļuhina (Dagda), torte Kārumniece |
Svetlanas Ustinovas (Rēzekne) torte Latgales sirds - skatītāju simpātija |
5.augustā Rēzekne svinēja 732 gadu pastāvēšanu Latgales sirdī. Siera klubs un Latvijas Maiznieku biedrība svētkus kuplināja ar Latgales reģiona konkursu Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā . Pasākuma atklāšanā, uzrunājot gardumu gatavotājas no Preiļu, Līvānu, Aglonas, Riebiņu, Ilūkstes, Rēzeknes novadiem un Rēzeknes, domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs sacīja, ka konkursā ļoti veiksmīgi apvienotas trīs svarīgas lietas: veltījums Latvijas simtgadei, Rēzeknes svētkiem un Latvijas izcilāko produktu polarizēšana, kuri iestrādāti visdažādākajos gardumos. Konkursa atklāšanā piedalījās arī pašvaldības aģentūras Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs direktore Jūlija Danilina. |
Vidzemes reģiona konkurss |
![]() |
![]() |
![]() |
|
1. vietu ieguva Līga Makejeva (Gulbenes novads), torte Saule brida rīta rudzu lauku |
2.vietu ieguva Armanda Freiberga (Sigulda), torte Ogas biezpienā |
3. vietu ieguva Līga Stīpniece (Smiltene), Siera kūka ar citronu krēmu. |
Inta Ekerte (Pārgaujas novads), torte Mistērija - skatītāju simpātija |
29. jūlijā Valmierā notika pilsētas svētki un tos kuplināja Vidzemes reģiona konkurss Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā, ko organizēja Siera klubs un Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību un Valmieras Kultūras centru. Konkursa ģenerālsponsore Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule. Piedalījās 18 konkursantes no Smiltenes, Valmieras, Straupes, Inčukalna, Gulbenes, Līgatnes, Madonas, Amatas, Siguldas novadiem un Rīgas. Konkursa skaistie Gardumi, rotāti ar tautiskiem rakstiem, dāvana gan Valmierai svētkos, gan Latvijas simtgadei. Gardumi pārsvarā bija saldās un sāļās tortes, bet bija arī groziņi, kliņģeris, maizes klaips. Kopumā viss bija ļoti krāšņi un garšīgi. |
![]() |
Cēsīs, Rožu laukumā pulcējās daudzi tūkstoši piena produktu mīļotāju. Bija sestdiena 22.jūlijs, jau piecpadsmito reizi pēc kārtas notika vieni no gada garšīgākajiem svētkiem Latvijas novadu Siera diena. Tie bija ieripojuši skaistajā Vidzemes pilsētā - Cēsīs. Pasākuma viesiem tika piedāvāta bagātīga programma: iespēja iegādāties un nogaršot vairāk nekā 60 siera šķirnes, kas uz Rožu laukumu atceļojušas no dažādiem Latvijas novadiem. Siera zupa, dižtirgus, stiprinieku konkurss, gleznu un siera gleznu retroskopiju izstādes, dejas orķestru mūzikas pavadībā viss vienuviet, saules apspīdētajos Siera svētkos.
|
![]() |
Grāmatas Jāņu siers atvēršanas svētki |
22. jūnijā biedrība Siera klubs Zemkopības ministrijā organizēja grāmatas Jāņu siers atvēršanas svētkus un Jāņu ielīgošanu. Bija Līgo dziesmas, ziedi, vainagi, sieri, pīrāgi ar sieru, ruletes ar sieru
Pāri visam brīnišķīga grāmata Jāņu siers un daudz pateicības vārdu radošajam kolektīvam.
|
![]() |
|
TAUTISKIE RAKSTI SIERA, BIEZPIENA UN MAIZES GARDUMĀ.... Nolikums |
Pirmo reizi Latvijā Dziedot vien izdziedāju Biedrība Siera klubs un Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Skrundas novada domi, Valmieras pilsētas pašvaldību un Valmieras kultūras centru, Rēzeknes pilsētas pašvaldību un aģentūru Tūrisma un kultūras centrs, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi Kultūra, Eiropas Parlamenta deputāti Ivetu Griguli, kā arī ar Latvijas piena pārstrādes un maizes ražošanas |
Iznākusi grāmata Jāņu siers |
Krāšņa kā Jāņu vainags ar iepītām pļavu puķēm, gudra kā siera sējējas paaudžu paaudzēs, - tāda ir grāmata Jāņu siers, kura smaržo pēc svaigas tipogrāfijas krāsas. Liela, apjomīga 206 lappuses. |
|
|
Gleznu izstāde JĀŅU SIERA CEĻŠ |
Biedrība Siera klubs un PIKC Ogres tehnikums organizēja profesionālās izglītības iestāžu, dizaina un mākslas vidusskolu audzēkņu radošo konkursu JĀŅU SIERA CEĻŠ, kas veltīts Latvijas simtgadei. Konkursa mērķis bija paplašināt jauniešu zināšanas par Latvijas unikālo produktu - Jāņu sieru un radīt interesi par tā gatavošanu, vēsturi. |
![]() |
|
Seminārs "Jaunākās tendences konditorejā 2017" |
SIERA KLUBS organizēja semināru Jaunākās tendences konditorejā 2017. Tas notika Ogres Tehnikumā un sākās ar gardām brokastīm. Piedalījās 38 semināristi no daudziem Latvijas novadiem. Semināru vadīja Lanordija produktu konsultante tehnoloģe, koordinatore Marika Bērziņa. Viņa ir viena no viszinošākajām un pieredzes bagātākajām konditorēm Latvijā. Semināra dienas kārtība bija plaša un vērtīga: lekcijas par tortu dekorēšanu, par jaunākajiem produktiem konditorejā, par marcipāna daudzveidīgo izmantošanu, par piena produktu vietu konditorejā (biezpiens, sviests, siers, krējums, piens) u.c. |
![]() |
|
Kurzemes reģiona konkurss |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. vietu ieguva Baiba Cine (Kuldīga) torte Laimes pakavs Latvijai |
2.vietu ieguva Anta Garbare (Ventspils), sāļo groziņu parāde Jumītis |
3. vietu ieguva Rasa Britāla (Skrunda), torte Ūsiņš |
Ineta Zveja (Vaiņodes novads), torte Rakstu raksti Latvijai- skatītāju simpātija |
Ludmila Tuleiko (Skrunda), torte Māra - skatītāju simpātija |
6. maijā Skrundā notika pilsētas svētki un to ietvaros krāšņs un garšīgs konkurss Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā. To organizēja Siera klubs un Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Skrundas novada domi. Ģenerālsponsors Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule. Piedalījās 19 konkursanti no Liepājas, Ventspils, Kuldīgas, arī no Skrundas, Durbes, Aizputes, Kandavas, Priekules, Talsu, Vaiņodes novadiem. Siera kluba vadītāja V.Davidanova: Konkurss mūsu dāvaniņa Latvijas simtgadei, un mēs nebijām kļūdījušies, izvēloties tēmu par tautiskiem rakstiem. Konkursanti tos prata iepīt un ievīt savos gardumos, galvenokārt tortēs. Bet bija arī citi veidi, piemēram , krāšņs maizes klaips, siera plate, groziņi, kūciņas u.c. Kopumā tā bija krāsaina un pārsteidzoši garšīga izstāde, kas kuplināja Skrundas svētkus, dodot gandarījumu gan dalībniekiem, gan apmeklētājiem gardumu baudītājiem. |
Gleznas no siera un siera uzkodām |
Zemkopības ministrijā 27.aprīlī notika ikgadējā reģionālās prese žurnālistu tikšanās ar ministru Jāni Dūklavu un ministrijas ekspertiem.
|
![]() |
|
Starptautisks profesionālās meistarības konkurss ēdienu gatavošanā Vairāk nekā siers |
Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā (RTRIT) notika starptautisks profesionālās meistarības konkurss ēdienu gatavošanā Vairāk nekā siers Šāda mēroga konkurss Latvijā pirmo reizi. Piedalījās konkursanti no Igaunijas, Lietuvas, Itālijas, Polijas, Ukrainas. Latviju pārstāvēja Ogres tehnikums, Valsts Kandavas lauksaimniecības tehnikums, tā teritoriālā struktūrvienība no Cīravas, Valmieras tehnikums, Liepājas tehnikums, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums, Daugavpils profesionālā tirdzniecības skola un paši mājinieki, kopā 15 komandas.
|
![]() |
|
Marta seminārs |
30. martā biedrība Siera klubs organizēja trešo semināru Veselība, labs izskats, harmonija ar uzturu. Piedalījās 46 semināristi. Viņi atzina, ka iepriekšējie semināri bijuši ļoti interesanti un vērtīgi, bet šis seminārs tos pārspējis. |
![]() |
|
2017.GADĀ PLĀNOTIE PASĀKUMI .... Lasīt vairāk |
![]() |
|
Konkurss Jāņu siera ceļš |
![]() |
|
Biedrība Siera klubs un Profesionālās izglītības kompetences centrs Ogres tehnikums Profesionālās izglītības iestāžu, dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņu radošā konkursa Jāņu siera ceļš NOLIKUMS |
|
|
Februāra seminārs |
23.februārī biedrība Siera klubs organizēja otro semināru Veselība, labs izskats, harmonija ar uzturu jeb Latvijas produkti pašmāju un kaimiņvalstu virtuvēs. Piedalījās 35 semināristi, kas bija mērojuši ziemīgo ceļu no Kārsavas, Valmieras, Liepājas, Dobeles, Talsiem, Aizkraukles, Vecbebriem, Jaunpils u.c.
|
![]() |
|
Latgales Kulinārā mantojuma centra biedru kopā sanākšana |
Vēl ilgi sildīsimies atmiņās par braucienu uz Latgali, uz Andrupenes lauku sētu, kur notika biedrības Latgales Kulinārā mantojuma centrs biedru kopā sanākšana, lai atskatītos uz 2016. gadā paveikto un lemtu par 2017. gada iecerēm un plāniem.
|
Janvāra seminārs |
Kurzemes kulinārais mantojums |
![]() |
|
* |