2022.gadā īstenoto pasākumu plāns

 

* Seminārs „Veselība, labs izskats, harmonija – ar Latvijas sieriem un citiem produktiem” pavāriem, tehnikumu profesionālo priekšmetu skolotājām, viesu māju saimniecēm u.c: tēma „Upju veltes saderībā ar sieru”;
* Semināru cikls (5 semināri)  „Meistara diena” topošajiem pavāriem, pavāru palīgiem,  konditoriem, katrā seminārā piedalās līdz 80 (astoņdesmit) semināristi. Lekcijas un sieru uzkodu degustācija, meistarklase ēdienu gatavošanā un degustācija.
* Latvijas sieru popularizēšana (prezentācijas, degustācijas) ES valstīs: Polijā, Somijā, Slovēnijā, Portugālē, Lietuvā, Igaunijā u.c.) tehnikumu projektu ietvaros „Siera klubs” atbalsta ar produktiem , kuri tiek reklamēti..
* Piedalīšanās un atbalsts Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma organizētajā seminārā „Jaunie un tradicionālie produkti prasmju konkursos”. Lekcija Latvijas kulinārais mantojums mūsdienu virtuvē – Jāņu siers, biezpiens, skābpiena dzērieni”. Degustācija.
* Seminārs „Piena pārstrādes uzņēmumu un tehnikumu vadītāju iepazīstināšana ar jaunajiem sieriem un to saderību ēdienos un citiem produktiem”, pasākums – kafejnīcā „Biscuit Riga”.
* Siera un vīna degustācijas organizēšana žurnālistiem, kuri ar publicitāti atbalstījuši „Siera klubu” un ražotājus 20 gadu garumā.
* Siera cepumu konkurss Siera svētkos Smiltenē, kurā piedalījās 15 dalībnieces.
* Dalība ar sieru un sieru uzkodu prezentāciju  (lekcija, degustācija) Kuldīgā republikāniskajā latviešu valodas skolotāju konferencē (70 personām).
* Ziemassvētku konkurss Rīgas TRIT piparkūku un siera mājiņu gatavošanā
* Svētki ”Latvijas novadu Siera diena”  Smiltenē 16. jūlijā.
* Dokumentālas filmas uz ņemšana par Siera svētkiem.
* Mācību un pieredzes brauciens „Latvijas produktu garša Kandavas novadā”.
* Pieredzes brauciens pa Talsu novadu ( „Talsu piensaimnieks, ZS „Ēmužas”, foreļu audzētava Vandzenes pagastā) .
* Sadarbība ar  Eiropas Reģionālā kulinārā mantojuma tīklu Zviedrijā un biedrību “Latgales Kulinārā mantojuma centrs”:
- Kulinārā mantojuma recepšu apzināšana un vākšana visos reģionos, iesaistot tehnikumu audzēkņus,
- Eiropas Kulinārā mantojuma tīkla ideju popularizēšana, iesaistot tīklā jaunus biedrus,
            - Kulinārā mantojuma pieredzes un mācību 3 (trīs)  dienu brauciens uz Igauniju,    
            - Latvijas kulinārā mantojuma produktu un ēdienu gatavošanas  iekļaušana semināru „Meistara diena” programmās, degustācijas nodrošinājums.
* Biedrības „Siera klubs” mājas lapas www.sieraklubs.lv uzturēšana un regulāra, papildināšana.
* Biedrības „Siera klubs” FACEBOOK  profila lapas uzturēšana un regulāra papildināšana (mums ir vairāk nekā 10 tūkst. sekotāju).
* Sadarbība ar medijiem (laikrakstiem, žurnāliem).

* Eiropas Savienības Garantēto tradicionālo īpatnību reģistrā iekļautā produkta „Jāņu siers”   reklamēšanas pasākumi:
- aptaujas „Gardākais Jāņu siers” organizēšana (aptaujātas 450 personas),
- konkurss ēdienu gatavošanā no ES reģistros iekļautajiem produktiem „Latviešu viesmīlība ES valstu viesiem, pasniedzot mūsu īpašos produktus ēdienos”, piedalījās 8 komandas, 16.dalībnieki,
- dokumentālas filmas uzņemšana par konkursu „Latviešu viesmīlība ES valstu viesiem pasniedzot mūsu īpašos produktus”,
- sadarbībā ar SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Jāņu siera un dažādu konditorejas izstrādājumu, kuros izmantos Jāņu siers, popularizēšanas pasākumi „Novadu garša”, noslēguma pasākums „Hansas peronā”.
- publicitātes par Jāņu sieru nodrošināšana laikrakstā „Latvijas Avīze”, „Siera kluba” facebook profila lapā un mājas lapā.