* Semināri (2 semināri) Veselība, labs izskats, harmonija ar Latvijas sieriem un citiem produktiem pavāriem, tehnikumu profesionālo priekšmetu skolotājām, viesu māju saimniecēm u.c:
- pirmā tēma Alūksnes zuši un sieri,
- otrā tēma Uzkodās - siers, biezpiens un citi piena produkti.
* Semināru cikls (5 semināri) Meistara diena topošajiem pavāriem, pavāru palīgiem, konditoriem, katrā seminārā piedalās līdz 80 (astoņdesmit) semināristi.
* Latvijas sieru popularizēšana (prezentācijas, degustācijas) ES valstīs tehnikumu projektu ietvaros Siera klubs atbalsta ar produktiem , kuri tiek reklamēti.
* Piedalīšanās un atbalsts Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma (RTRIT) organizētajā Starptautiskajā profesiju konkursā.
Piedalīšanās un atbalsts Baltijas valstu profesionālo prasmju konkursam Baltic VET Skills, RTRIT 22. 23.02.
* 21.aprīlī Smiltenes tehnikumā meistarklase pieaugušajiem "Siers sāļajās un saldajās uzkodās"
Degustāciju organizēšana
* Siera un siera uzkodu degustācija Zemkopības ministrijā (50 personām, 11.01.).
* Siera degustācija Latgalē Kulinārā mantojuma centra saietā (40 personām, 19.01.).
* Siera un siera uzkodu degustācija Ogres tehnikumā LLKC seminārā (100 personām, 03.02.).
* Sieru un siera uzkodu prezentācija Kuldīgas TTT Republikāniskajā latviešu valodas skolotāju konferencē (70 personām, 17.03.).
* Siera un uzkodu degustācija Kuldīgas TTT Vislatvijas Bioloģijas skolotāju seminārā (40 personām, 22.04.).
* Degustācija kopā ar Kandavas Lauksaimniecības tehnikumu Profesiju dienā Kandavā 17.05.
* Degustācija Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma struktūrvienībā Saulaines profesionālajā skolā Profesiju dienā.
* Piedalīties Ogres tehnikuma mācību programmu īstenošanas vietas Rankas profesionālās vidusskolas jubilejas svinībās (kopā ar Rankas pienu).
* Svētki Latvijas novadu Siera diena Jelgavā .
* Mācību un pieredzes 2 (divu) dienu brauciens Latvijas produktu garša Kurzemē.
* Mācību un pieredzes brauciens jauniešiem uz piena pārstrādes uzņēmumiem.
* Sadarbība ar medijiem (laikrakstiem, žurnāliem, TV, Latvijas Radio).
* Sadarbība ar Eiropas Reģionālā kulinārā mantojuma tīklu Zviedrijā un biedrību Latgales Kulinārā mantojuma centrs:
- Jāņu siera un citu kulinārā mantojuma produktu (baltais biezpiena siers, biezpiens, rūgušpiens) popularizēšanas pasākumi degustācijas, lekcijas,
- Eiropas Kulinārā mantojuma tīkla Latvijas nodaļas biedru konference (organizē Ogres tehnikums, atbalsta Siera klubs) seno produktu un ēdienu popularizēšanai, piedalīsies kolēģi no ES valstīm,
- dokumentālās filmas, kas būs jaunajai paaudzei mācību materiāls, uzņemšana par Jaunpils pienotavas biezpiena ražošanu,
- Kulinārā mantojuma recepšu apzināšana un vākšana visos reģionos, iesaistot tehnikumu audzēkņus,
- Eiropas Kulinārā mantojuma tīkla ideju popularizēšana, iesaistot tīklā jaunus biedrus (gatavojas iestāties Lazdonas piensaimnieks),
- Kulinārā mantojuma pieredzes un mācību 3 (trīs) dienu brauciens uz Vāciju.
* Latvijas kulinārā mantojuma produktu un ēdienu gatavošanas meistarklašu iekļaušana semināru Meistara diena programmās, degustācijas nodrošinājums.
* Biedrības Siera klubs mājas lapas www.sieraklubs.lv uzturēšana un regulāra, papildināšana.
* Biedrības Siera klubs FACEBOOK profila lapas uzturēšana un regulāra papildināšana (mums ir vairāk nekā 10 tūkst. sekotāju).
* Eiropas Savienības Garantēto tradicionālo īpatnību reģistrā iekļautā produkta Jāņu siers reklamēšanas pasākumi:
- konference par Latvijas īpašajiem produktiem,
- pieredzes brauciens uz Austriju,
- degustāciju organizēšana,
- konkurss profesionālās izglītības audzēkņiem Latvijai - mans Jāņu siers.
- dokumentālas filmas uzņemšana par PKS Straupe ražoto Jāņu sieru, ēdieniem ar šo sieru,
- sadarbībā ar SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs Jāņu siera un dažādu ēdienu, kuros izmanto Jāņu sieru, popularizēšanas pasākumi Novadu garša pasākumos.
- publicitātes par Jāņu sieru nodrošināšana laikrakstā Latvijas Avīze, Praktiskais Latvietis, Siera kluba facebook profila lapā un mājas lapā. |