|
30.martā Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā liels notikums - Starptautisko Profesiju konkurss 11 valstu konkursantiem. Piedalījās komandas 11 nominācijās no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Horvātijas, Somijas, Itālijas, Nīderlandes, Francijas, Slovēnijas, Turcijas un Ukrainas. Pavāri gatavoja šefpavāra komplimentu, pamatēdienu un desertu.
Konditori cepa divu veidu tartes. Viesmīļi no 7 šķirņu Latvijā ražotiem sieriem veidoja plates. Siera klubs, Talsu piensaimnieks, Jaunpils pienotava, Rankas piens, Smiltenes piens, PKS Straupe - konkursa atbalstītāji. Latviju pārstāvēja trīs mācību iestādes: Ogres tehnikums, Ventspils tehnikums un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums. Rīgas TRIT sacīja PALDIES biedrībai Siera klubs. Bet mēs pateicamies piena pārstrādes uzņēmumiem par garšīgajiem un kvalitatīvajiem sieriem, biezpienu, saldo un skābo krējumu, sviestu, rūgušpienu.. Ar šiem produktiem strādāja gan Latvijas, gan citzemju topošie pavāri, konditori, bārmeņi un viesmīļi. Radīja skaistu un gardu iznākumu. Vissvarīgākais - viss no Latvijā ražotā!
Attēlā: pavāru, konditoru gatavotie ēdieni un viesmīļu siera plates.
|