Galdā – siers un medus

 

30.novembris.  Skaisti sniegotās dienas mirdzums pēcpusdienā ienāca Ogres tehnikuma zālē. Bija organizēta  "Siera un medus tikšanās" kopā ar „Siera klubu” un zemkopības ministra Armanda Krauzes un viņa palīdzes Anželikas Lazdiņas dalību. Viesu vidū bija „Smiltenes piens” valdes priekšsēdētaja Ilze Bogdanova,   ZS „Ēmužas” īpašnieks un šefpavārs, Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma  skolotājs  Aivars Varņeckis (viņi arī „Siera kluba”  valdes locekļi), kā arī Biškopības biedrība valdes priekšsēdētājs  Juris Šteiselis. Pasākuma dalībniekus sagaidīja un pie bagātīgi klātiem galdiem aicināja tehnikuma direktore Ilze Brante un”Siera kluba” vadītāja Vanda Davidanova. 

Bagātīga degustācija
 Uz balti klātiem galdiem galveno "vijoli " spēlēja divi produkti - siers un medus. Latvijā daudz siera ražotāju, šoreiz tika prezentēti  „Smiltenes piens” gardumi. Tiešām - augstākās kvalitātes gardumi!  Katram pildītajam šķīvim savs stāsts: Stracciatella uz pankūciņām ar medu, Burrata ar zaļumu salātiem un medus mērcīti, plate ar sieru "Smiltene" un medu šūnās, siera salāti, medus kūka ar Krēmsieru.  Pa vidu iesprucis arī biezpiena krēms. Klātesošie, tajā skaitā ministrs Armands Krauze ar interesi noklausījās  „Smiltenes piens” valdes priekšsēdētājas Ilzes Bogdanovas veiksmes stāstu par paveikto 2023.gadā. Smilteniešiem ir ar ko lepoties! Savukārt, Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante bija sagatavojusi interesantu prezentāciju par tehnikumu.

Latvijas siera „stāsts”
Pēc tam turpinājām sarunas par „Smiltenes piens” ražoto vēsturisko Latvijas sieru un „Lapsu mājas sieri” nupat gatavot sākto jaunumu - Jāņu sieru pēc EK apstiprinātās receptūras. „Smiltenes piens” valdes priekšsēdētājas Ilzes Bogdanovas un Latvijas siera "priekšnesumam" aicinājām pievienoties zemkopības ministru Armandu Krauzi ar medu. Viss risinājās raiti un jautri : Ilze sagrieza spēcīgi smaržojošo, īpatnējās garšas ziņā aso  sieru, bet ministrs to pārlēja ar medu un devās cienāt  pasākuma apmeklētājus. Vērtējums: Latvijas siera un lapu medus  saderība lieliska!  Izgaršojām arī „Lapsu mājas” sietos 2 veidu Jāņu sierus - viena sastāvā bija sviests, otra - saldais krējums. Vērtējums: abi garšīgi, vienīgā atšķirība konsistencē. Ogres tehnikums viesiem dāvaniņā bija sagādājis pašu ceptās brīnišķīgās medus kūkas, bet „Smiltenes piens” - Ziemassvētku tortītes. Skaists  un sirsnīgs bija mūsu kopā sanākšanas ievads, skaists un sirsnīgs bija noslēgums. 

   
   
...............................................................................................................................................................................................................................................................