|
16.un 17.martā Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma telpās notika Profesionālās pilnveides konference profesionālās un vispārējās izglītības iestāžu 80 latviešu valodas un vēstures skolotājiem. Viņi - no Latvijas visām skolām.
Otro gadu šo izglītojošo semināru atbalsta Siera klubs un Smiltenes piens, kafijas pauzēs popularizējot jaunos sierus. Pērn tā bija "Burrata", šogad - sieri "Vegan" un "Stracciatella". Tehnikuma topošie pavāri ļoti centās šos sierus interesanti, varbūt pat netradicionāli pasniegt dažādās gardās uzkodās. Bija arī teorētiska prezentācija par Smiltenē ražotiem produktiem. Ēdināšanas nodaļas vadītāja Vita Strautiņa atzina, ka audzēkņiem, veidojot sieru uzkodu buķeti, bija arī vērtīga meistarklase: viņi paši apguva šo sieru garšu un īpašības salikumos ar citiem produktiem. Toties konferences dalībnieki bija patīkami pārsteigti par sieru mazo "ballīti". Šos sierus varēs veikalos atpazīt un izmantot ēdienreizēs ģimenēm. Siera klubs gandarīts, ka sieri "ienāk" kafijas pauzēs, izbīdot "pufīgās" bulciņas un treknās, pārlieku saldās kūciņas.
|