Jaunie un tradicionālie produkti

Februāris noslēdzās ar nozīmīgu  pasākumu „Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā” – semināru "Jaunie un tradicionālie produkti prasmju konkursos”.  Tajā piedalījās daudzu profesionālo iestāžu pedagogi. Atbalstīja „Siera klubs” kopā ar PKS „Straupe”, „Jaunpils pienotava” un „Smiltenes piens”. Dienas garumā  bija dota iespēja noklausīties vairākas lekcijas, kuras nolasīja  restorānu servisa speciāliste Inese Vīcupa, pasaulslavenais bārmenis Andris Reizenbergs, daudzu gastronomijas konkursu uzvarētāji un starptautiski atzītie šefpavāri Raimonds Zommers („Entresol”) un  Pāvels Skopa („Trīs pavāru restorāns”), Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka. Krāšņu  prezentāciju un bagātīgu degustāciju par un ar kulinārā mantojuma produktiem bija sagatavojušas RTRIT skolotāja Inese Bedeice un „Siera klubs” vadītāja Vanda Davidanova.

Ko seminārā baudījām lekciju starplaikos? Kulinārā mantojuma piena produktus no PKS „Straupe” (Jāņu sieru, biezpienu, sviestu un kaņepju sviestu), pasniegtus
mūsdienīgā izpildījumā un papildinātus daudzās garšās un krāsās, „Jaunpils pienotava” rūgušpienu, „Smiltenes piens” jauno produktu - Siera bumbas jeb kraukšķus. Andris Reizenbergs piedāvāja mūsdienīgus kokteiļus. Gunta Duka piedāvāja jaunumus no maizes plauktiem. Raimonds Zommers gatavoja āti, pasniedza to buljonā. Papildus uz maizes kraukšķa bija dažādas jūras veltes. Pāvels Skopa uzbūra saldo ēdienu : trauciņā satikās  topinambūra  saldais krēms, topinambūra sulas sāļā karamele, dzērveņu pastila, baltās šokolādes želeja, kūpināta baltā šokolāde, lazdu riekstu malto, un to visu lieliski papildināja  Smiltenes siera bumbas. Liela semināra vērtība - klātienē satikties ar sen neredzētiem  kolēģiem.

...............................................................................................................................................................................................................................................................