Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2022
PIKC „Kandavas Lauksaimniecības tehnikums”

28.septembrī   semināru atklāja Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma direktore Dace Rozentāle. Tad vārds tika dots restorāna „Vairāk saules” šefpavāram Tomasam Godiņam, kurš stāstīja par pavāra profesijas nozīmīgumu. Vanda Davidanova auditorijai rosināja diskusiju par Latvijā esošajiem produktu zīmoliem („Zaļā karotīte”, „Novadu garša”). Viņa tehnikumam uzdāvināja bukletus  „Eiropas Savienības aizsargātie Latvijas īpašie produkti", aicinot jauniešus tos iepazīt un izmantot ēdienu gatavošanā. Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas valdes locekle un ZS "Geidas" saimniece Gundega Jēkabsone nolasīja skaidrojošu lekciju  par bioloģiskajiem produktiem, to ieguvi, nozīmi uzturā un veselībā. Tad
jaunieši aktīvi piedalījās konkursā par jaunajiem piena produktiem, balvās  saņemot  SIA „Elpa” skābpiena dzērienu "Sporters". Un visbeidzot visgaršīgākā un nozīmīgākā daļa - paraugēdieni no Latvijas produktiem kopā ar sieriem. . Topošie pavāri kopā ar Tomasu Godiņu cepa „Jaunpils pienotava” grilsieru un to pasniedza ar apelsīnu, bumbieru un ābolu čatniju, gatavoja laša tartaru  ar artišoku krēmu, maurlokiem un sieru, arī - liellopa tartaru ar sinepju krēmu un marinētām sēnēm, vārīja krāsnī ceptu ķirbju un dārzeņu biezzupu  ar „Smiltenes piens” sieriem, saldajā ēdienā - bioloģiskā piena ķīselis ar bioloģiskām sviestā grauzdētām auzu pārslām un dzērveņu ievārījumu. Mēs nebijām restorānā, taču baudījām augstas klases  restorāna ļoti gardus ēdienus. Paldies,  Tomasam par zināšanām un maziem svētkiem!

Lūk, kārtējais skaistais un garšīgais brīnums - "Krāsainais sieru paklājs" Kandavā!  Skatieties un izbaudiet krāsas, sieru un to uzkodu salikumus.Arī audzēkņi skatījās un  baidījās kompozīciju izjaukt. Tad tomēr sāka  baudīt un apēda gandrīz visu. Izmantoti „Jaunpils pienotava”, „Smiltenes piens”, „Talsu piensaimnieks”, „Limbažu siers” sieri, liela daļa „ieripināti" uzkodās ar dārzeņiem, kūpinājumiem. Gan sāļās, gan saldās garšās. Meistarklases vadītājs šefpavārs Tomass Godiņš arī piedalījās degustācijā un uzteica "paklāja” gatavotājus.