Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2022
PIKC „Ogres tehnikums”

13.septembrī Ogres tehnikumā notika seminārs „Meistara diena". Piedalījās mūsu sadarbības partneri: Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība (priekšsēdētājs Jānis Šolks) un LLKC (Lauku attīstības nodaļas projektu vadītāja Sandra Eimane). Galvenais produkts - sieri no „Jaunpils pienotava”, PKS „Straupe”, „Rankas piens”, „Smiltenes piens”  un „Talsu piensaimnieks”. Meistarklasi vadīja šefpavāre Astrīda Čeppe. Viņa kopā ar jaunajiem pavāriem gatavoja brīnišķīgu rudens ēdienu izlasi – visdažādākās dārzeņu pankūkas ar sieru, biezpienu, krējumu. Semināru apmeklēja  vairāk nekā 70 audzēkņi, kā arī daudzi pedagogi.
Šefpavāre Astrīda Čeppe un jaunie pavāri vispirms  piedāvāja dažādu uzkodu  degustācijas galdu - grieza, kārtoja šķīvjos, dekorēja. Pa šķēlītei vien, līdz sarindojās divi  pilni galdi ar Latvijas labumiem. Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante sacīja:  „Kad ierodas „Siera klubs, tad ir svētki”. Patiešām - tie bija svētki, un svētku nekad nevar  būt par daudz!
„Siera kluba” sadarbības partneris ir „Lapsu mājas sieri”. Sabīne un Jānis degustācijai piedāvāja 15 sieru veidus, citu par citu gardākus.. Arī dažādus smēriņus, ogas. „Siera klubs” pateicas par sadarbību. Pērn Jānis un Sabīne viesojās Smiltenes tehnikumā. Enerģiski, zinoši, čakli cilvēki!
Virtuvē kopā ar šefpavāri Astrīdu Čeppi ienāca krāsains gadalaiks, jo ēdieni arī bija krāsaini.  Praktiska un   garšīga tēma – „Rudens virtuvē ar dārzeņu pankūkām ". Iesākumā bija zupa pēc kulinārā mantojuma receptes:  ar gaļu un baltajām pupiņām. Tad sākās  pankūku parāde : cukini un rudzu miltu pankūkas ar biezpiena pildījumu, seleriju sakņu un „Smiltenes piens” Krievijas siera pankūkas, burkānu pankūkas ar muskatriekstu, kanēli, iecukurotiem valriekstiem (ar „Jaunpils pienotava” Zelta sviesta un medus mērci), banānu pankūkas,  cukini pankūkas ar gaļas medaljoniem kā burgeri, kartupeļu pankūciņas ar biezpienu un cūkgaļas kraukšķīšiem. Tapa pat pankūku torte! Nevienu nevajadzēja skubināt : visi čakli cepa un cepa... Tad ēda un ēda... Saldajā bija ķirbja un apelsīnu deserts ar putukrējumu un zemenēm.  Pankūkās izmantoja dažādus miltus, tie - no ZS „Kotiņi”. Pankūkas semināru spēja pārvērst brīnišķīgā pasākumā. Arī viss pasākums bija ļoti vērtīgs, interesants un radošs.