28.aprīlī Siera klubam un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēkņiem bija svētki, kaut arī patiesā realitāte bija seminārs Meistara diena". Prieks par kopā būšanu. Prieks par sarunām par sieriem un citiem piena produktiem. Prieks par bagātīgi un krāšņi klātajiem degustācijas galdiem. Prieks par restorāna Vairāk saules šefpavāra Tomasa Godiņa vadīto meistarklasi inovatīvo ēdienu gatavošanā, pēc tam to baudīšanu. Lai šajā sarežģītajā situācijā noorganizētu izcilu meistarklasi teju 70 personām, vajadzīgi iespaidīgi līdzekļi. Siera klubs ir pateicīgs Zemkopības ministrijai, LLKC, Smiltenes piens, Jaunpils pienotava, Limbažu siers, Rankas piens, PKS Straupe un ZS Kotiņi par atbalstu. Semināra noslēgumā organizatori tika sumināti ar skaļiem
aplausiem un vairākiem paldies".
Siera kluba iecere seminārā Meistara diena" bija veidot Siera ceļu, parādot sieru daudzveidību, garšu dažādību un saderību ar citiem produktiem. Šķiet, izdevās. PKS Straupe Jāņu siers, Limbažu siers Grande Duro, Jaunpils pienotava Imperators, Rankas piens sieri Kleo un Kleo ar sēkliņām, Smiltenes piens Mozzarellas, Talsu piensaimnieks krāsainais ritulis, Jaunpils biezpieni , papildināti ar ceptām bietēm, pikantiem burkāniem, apelsīnu ievārījumu, - semināristiem garšoja viss. Šefpavārs Tomass Godiņš bija pārdomāti sagatavojies meistarklasei. Visi ēdieni bija interesanti: kā vienkāršo vērst - gatavot inovatīvi, pievienojot sierus. Rauga pankūkas no Kotiņu miltu maisījuma (spelta, zirņu, pupu, kliju milti), grilēti dārzeņi, ēdiens tika pasniegts ar Smiltenes piens jauno sieru Stracciatella", trifeļu eļļu, dīgstiem. "Stracciatella" - krēmīgs, maigs siers, kuru tik viegli papildināt ar daudziem produktiem un otrādi - tas pieņem dažādu produktu klātbūtni, ēdienam piedodot izsmalcinātību un izcilu garšu. Mums izdevās, pankūkas ar Stracciatellu" ļoti garšoja. Otrais ēdiens bija zupa ar smalku nosaukumu. Ja padomā, tad nekas tik sarežģīts un dārgs nemaz nav. Prasme saskaņot produktu garšas, prasme ēdienu noformēt, - tas gan vajadzīgs. Un šķīvi var nelikt veselas garneles, bet - nelielus gabaliņus. Lūk, garneļu čaulu krēmzupa ar Jaunpils pienotava svaigo krējumu, Smiltenes piens Krēmsieru, pasniegta ar garnelēm, bērzu pumpuriem, Smiltenes Siera bumbām jeb kraukšķiem. Augstas klases restorāna variants! Seminārā Tomass Godiņš desertā pasniedza fritētas Jaunpils pienotavas biezpiena, dzērveņu un citronzāles kraukšķīgas bumbiņas ar upeņu apelsīnu gēlu un Jaunpils siera cepumiem.
|