Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2022
PIKC „Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums”

28.aprīlī „Siera klubam” un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēkņiem bija  svētki, kaut arī patiesā realitāte bija seminārs „Meistara diena". Prieks par kopā būšanu. Prieks par sarunām par sieriem un citiem piena produktiem. Prieks par bagātīgi un krāšņi klātajiem degustācijas galdiem. Prieks par  restorāna „Vairāk saules” šefpavāra Tomasa Godiņa vadīto meistarklasi  inovatīvo ēdienu gatavošanā, pēc tam to baudīšanu. Lai šajā sarežģītajā situācijā noorganizētu  izcilu meistarklasi teju 70 personām, vajadzīgi iespaidīgi līdzekļi. „Siera klubs” ir pateicīgs Zemkopības ministrijai, LLKC, „Smiltenes piens”, „Jaunpils pienotava”, „Limbažu siers”, Rankas piens, PKS „Straupe” un ZS „Kotiņi” par  atbalstu. Semināra noslēgumā organizatori tika sumināti ar skaļiem
aplausiem un vairākiem „paldies".

„Siera kluba” iecere seminārā „Meistara diena" bija veidot Siera ceļu, parādot sieru daudzveidību, garšu dažādību un saderību ar citiem produktiem. Šķiet, izdevās.  PKS „Straupe” Jāņu siers, „Limbažu siers” Grande Duro, „Jaunpils pienotava” Imperators, „Rankas piens” sieri Kleo un Kleo ar sēkliņām, „Smiltenes piens” Mozzarellas, „Talsu piensaimnieks” krāsainais ritulis, Jaunpils biezpieni , papildināti ar ceptām bietēm, pikantiem burkāniem, apelsīnu ievārījumu, - semināristiem garšoja viss. Šefpavārs Tomass Godiņš bija pārdomāti sagatavojies meistarklasei. Visi ēdieni bija interesanti: kā vienkāršo vērst  - gatavot inovatīvi, pievienojot sierus. Rauga pankūkas no „Kotiņu” miltu maisījuma (spelta, zirņu, pupu, kliju milti), grilēti dārzeņi, ēdiens tika pasniegts ar „Smiltenes piens” jauno sieru „Stracciatella", trifeļu eļļu, dīgstiem. "Stracciatella" - krēmīgs, maigs siers, kuru tik viegli papildināt ar daudziem produktiem un otrādi - tas pieņem dažādu produktu klātbūtni, ēdienam piedodot izsmalcinātību un izcilu garšu. Mums izdevās, pankūkas ar „Stracciatellu" ļoti garšoja. Otrais ēdiens bija zupa ar smalku nosaukumu. Ja padomā, tad nekas tik sarežģīts un dārgs nemaz nav. Prasme saskaņot produktu garšas, prasme ēdienu noformēt, - tas gan vajadzīgs. Un šķīvi var nelikt veselas garneles, bet - nelielus gabaliņus. Lūk, garneļu čaulu krēmzupa ar „Jaunpils pienotava” svaigo krējumu, „Smiltenes piens” Krēmsieru, pasniegta ar garnelēm, bērzu pumpuriem, Smiltenes Siera bumbām jeb kraukšķiem. Augstas klases restorāna variants! Seminārā Tomass Godiņš desertā pasniedza fritētas Jaunpils pienotavas biezpiena, dzērveņu un citronzāles kraukšķīgas bumbiņas ar upeņu – apelsīnu gēlu un Jaunpils siera cepumiem.