30. septembrī Ogres tehnikumā notika seminārs Meistara diena". Tajā piedalījās viesi Bebrenes profesionālās vidusskolas direktore Ērika Šaršune un skolotājas. Vispirms - koncerts, apsveikumi, dāvanas, pēc tam stāsts par Bebreni, lekcija - konkurss par jaunajiem piena produktiem - SIA Elpa raudzēto dzērienu "Sporters" un AS Smiltenes piens siera bumbām. Latvijas maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka piedāvāja sarunu par jaunajām maizes šķirnēm un arī konkursu. Degustācijas galdā bija Rankas piens plašs sieru sortiments, to papildināja Smiltenes piens un Talsu piensaimnieks produkcija. Meistarklasi ēdienu gatavošanā vadīja Bebrenes vispārizglītojošās un profesionālās vidusskolas skolotāja, šefpavāre un godu saimniece Olga Dogžina. Topošie pavāri ar lielu interesi un aizrautību sekoja gan Olgas kundzes stāstījumam, gan izpildīja viņas norādījumus, veidojot ēdienu sagataves, gan pašus ēdienus. Tika vārīta putraimu, pupiņu un cūkgaļas zupa, gatavotas "kumeļa olas" (kartupeļu lielās klimpas, pildītas ar malto gaļu), gaileņu mērce, cepti smilšu mīklas cepumiņi, pītas ābolu rozītes. Ēdieni - ar Sēlijas garšu pēc vecvecmāmiņu receptēm. Garšīgi un skaisti noformēti. Audzēkņi atzina, ka daudz iemācījušies. Mūsdienīgums pievienojās ar Smiltenes piens kausēto sieru un Krēmsieru un Limbažu "Grande Duro". Taču galdā bija arī sieri ar Sēlija garšām, ko pasniedza ar Dvietes vīnogām no izcilā Paula Sukatnieka dārza. Paldies, Vandai Gronskai par ciemkukuli.
|