28.septembrī semināru atklāja Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma direktore Dace Rozentāle. Tad vārds tika dots restorāna Vairāk saules šefpavāram Tomasam Godiņam, kurš stāstīja par pavāra profesijas nozīmīgumu. Vanda Davidanova auditorijai rosināja diskusiju par Latvijā esošajiem produktu zīmoliem (Zaļā karotīte, Novadu garša). Viņa tehnikumam uzdāvināja bukletus Eiropas Savienības aizsargātie Latvijas īpašie produkti", aicinot jauniešus tos iepazīt un izmantot ēdienu gatavošanā. Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas valdes locekle un ZS "Geidas" saimniece Gundega Jēkabsone nolasīja skaidrojošu lekciju par bioloģiskajiem produktiem, to ieguvi, nozīmi uzturā un veselībā. Tad
jaunieši aktīvi piedalījās konkursā par jaunajiem piena produktiem, balvās saņemot SIA Elpa skābpiena dzērienu "Sporters". Un visbeidzot visgaršīgākā un nozīmīgākā daļa - paraugēdieni no Latvijas produktiem kopā ar sieriem. . Topošie pavāri kopā ar Tomasu Godiņu cepa Jaunpils pienotava grilsieru un to pasniedza ar apelsīnu, bumbieru un ābolu čatniju, gatavoja laša tartaru ar artišoku krēmu, maurlokiem un sieru, arī - liellopa tartaru ar sinepju krēmu un marinētām sēnēm, vārīja krāsnī ceptu ķirbju un dārzeņu biezzupu ar Smiltenes piens sieriem, saldajā ēdienā - bioloģiskā piena ķīselis ar bioloģiskām sviestā grauzdētām auzu pārslām un dzērveņu ievārījumu. Mēs nebijām restorānā, taču baudījām augstas klases restorāna ļoti gardus ēdienus. Paldies, Tomasam par zināšanām un maziem svētkiem!
Lūk, kārtējais skaistais un garšīgais brīnums - "Krāsainais sieru paklājs" Kandavā! Skatieties un izbaudiet krāsas, sieru un to uzkodu salikumus.Arī audzēkņi skatījās un baidījās kompozīciju izjaukt. Tad tomēr sāka baudīt un apēda gandrīz visu. Izmantoti Jaunpils pienotava, Smiltenes piens, Talsu piensaimnieks, Limbažu siers sieri, liela daļa ieripināti" uzkodās ar dārzeņiem, kūpinājumiem. Gan sāļās, gan saldās garšās. Meistarklases vadītājs šefpavārs Tomass Godiņš arī piedalījās degustācijā un uzteica "paklāja gatavotājus.
|