Konkurss Ogres tehnikuma otrā komanda. audzēkne Jekaterina Jepifanova un skolotāja Māra Strazdiņa

 

4.jūnijā konkursu Ogrē "Ēdienos - ES Aizsargātajos reģistros iekļautie Latvijas produkti" atklāja tehnikuma direktore Ilze Brante, laba vēlējumus un iedrošinājumus teica „Siera klubs” vadītāja Vanda Davidanova.  Piedalījās divas  komandas: skolotāja Zinaida Bāra un audzēkne Laura Kulakova, kā arī skolotāja Māra Strazdiņa un audzēkne Jekaterina  Jepifanova. Žūrijā strādāja ēdienu un vīnu eksperte Inese Vīcupa, Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka un Biznesa augstskolas „Turība”  pasniedzēja Livija Brūvere, Limbažu siera tirdzniecības vadītāja Signe Seile. Konkursantes ļoti centās, gatavojot ēdienus pēc sarežģītām, interesantām receptēm, izmantojot Latvijas īpašos produktus. Arī teorētiskās zināšanas par ES Aizsargāto reģistru produktiem bija visai pilnīgas.
Pirmā komanda - Laura Kulakova un Zinaida Bāra bija ideāls tandēms! Prieks bija vērot, cik pārliecinoši un zinoši darbojās ne tikai skolotāja, bet
arī topošā pavāre Laura. Rezultātā - lieliski ēdieni, tajos izmantotas saderīgas produktu kombinācijas.

Jekaterinas un Māra gatavotie  ēdieni:
- Kurzemes sklandrausis saulainā bumbā (izmantots Jāņu siers),
- Vasaras ieskaņas salāti ar Jāņu sieru,
- Lasis - ziedos (izmantots Jāņu siers un lielie pelēkie zirņi),
- Salinātās rudzu rupjmaizes "viesi".
Garšās saderīgi produktu salikumi, acīm tīkams ēdienu noformējums.

   
...............................................................................................................................................................................................................................................................