|
Konkursā "Ēdienos - ES Aizsargāto produktu reģistros Latvijas īpašie produkti" no PIKC Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikums piedalījās skolotāja Inese Bedeice un audzēkne Veronika Gasparena, skolotāja Irina Duvanova un audzēkne Laura Jankūne, skolotāja Ināra Liepiņa un audzēkne Vera Naklonova (Preiļu struktūrvienība). Ēdienos mijās māksla un realitāte, senatne un mūsdienīgums, fantastiskas un neuzrunājošas garšas, perfektas teorētiskas zināšanas ar nezināšanu. Komandas bija gatavojušās, bet kura jutās vispārliecinošāk vai nestabilāk -
no žūrijas bija grūti noslēpt.
Ar nepacietību gaidījām komandas uznācienu, kurā startēja Veronika Gasparena un Inese Bedeice. Viņas žūrijai "iekrita acīs"(labā nozīmē), strādājot virtuvē precīzi, ātri, saskanīgi, par tādu darbu var sacīt - skaisti. Uz žūrijas jautājumiem visas atbildes par Latvijas īpašajiem produktiem bija teicamas. Ēdienu prezentācija - interesanta.
|
|
Veronikas un Ineses gatavotie ēdieni:
-Jāņu siera svētku plate,
-Jāņu siera un Latvijas lielo pelēko zirņu trifeles,
- krāsaina siera uzkoda ar piedevām un ēdamu glezniņu,
- dārzeņu karstie salāti groziņā,
- liellopu gaļas irbītes ar kartupeļu un pelēko zirņu biezeni,
- latviskā Smiltenes siera kūka "Maizes druvā" ar vaniļas mērci. Prasmīgi izmantoti arī citu uzņēmumu sieri: Jaunpils pienotava,
PKS Straupe, Smiltenes piens un Limbažu siers. Komanda bija centusies - strādājusi daudz vairāk nekā paredzēts nolikumā. |