|
19.maijā Kuldīga mūs sagaidīja ar siltu sauli un ziediem bagāta. Tikpat bagāts un gards bija Kuldīgas tehnikuma klātais brokastu galds. Siera klubs pateicas SIA ELPA valdes priekšsēdētājam Gundaram Sisenim gan par darbu žūrijas komisijā, gan par atbalstu, konkursam, atvēlot lieliskos Kazdangas produktus : sieru, biezpienu, skābo un saldo krējumu. Pateicamies ZS Kotiņi par Latvijas lielajiem pelēkajiem zirņiem, tie tiešām ir zirņi ar lielo burtu. Kuldīgā konkursā piedalījās 1.kursa audzēkne (topošā pavāre) Agnija Ķiģele un skolotājs Aivars Varņeckis. Viņi žūrijas vērtēšanai pasniedza 7 ēdienus (nolikuma prasība 4 ēdieni), tātad būs bonuss. Izmantoja ES reģistros iekļauto Jāņu sieru, sklandraušus, salinātu rudzu rupjmaizi un lielos pelēkos zirņus. Ēdieni lepojās ar daudziem citiem Latvijas produktiem: SIA ELPA Kazdangas sieru, biezpienu un krējumu, Smiltenes piens krēmsieru, Limbažu siers Grande Duro. Ēdieni bija sagatavoti augstā līmenī, interesantas receptes, izcils noformējums. Žūrijā strādāja Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka, Siera kluba vadītāja Vanda Davidanova un augstskolas Turība pasniedzēja Livija Brūvere. Konkursa norise tika filmēta.
|
Kuldīgas komandas gatavotie ēdieni:
- Latvijas lielie pelēkie zirņi grilētas paprikas mērcē ar marinētiem ķiplokiem, olīvām un Limbažu sieru "Grande Duro",
- Jāņu siera, salinātas rudzu maizes, kāpostu plācenītis ar Smiltenes krēmsieru un ceptu bekonu,
- zaķskābeņu salāti ar fritētiem Jāņu sieru un Kazdangas sieru, un salinātas rudzu rupjmaizes drupačām,
- cepta asara fileja ar pildītu baklažānu (izmantots Jāņu siers),
- pildīti apelsīni ar Jāņu sieru, Kazdangas biezpienu, salinātu rudzu rupjmaizi un zemeņu mērci
- sklandrauši ar pašu gatavotu aveņu saldējumu.
|